HTML

Szinkronicitás blog

Szinkron jelenségekről akkor beszélünk, ha valamilyen külső esemény és egy belső (archetipikus) esemény véletlen módon egybeesik, egy időben jelenik meg. A misztikusan különös, véletlen egybeeséseket - Carl Gustav Jung svájci pszichiáter szavaival - szinkronicitásnak nevezzük.

Friss topikok

Küldjetek!

2011.05.09. 22:02 Miniatur

Egy darab emberi élet kevés ahhoz, hogy meg tudjam tölteni szinkronicitás-élményekkel ezt a blogot. Még ha gyakran meg is esik velem. Úgyhogy küldjétek el, ami veletek történt, hadd olvassuk el mindnyájan! Ide: szinkronicitasblog@gmail.com

Szólj hozzá!

Haj

2011.05.09. 21:49 Miniatur

Hétfő reggel rohanok melóba. A frissen mosott hajam lelappad a fejemre, mint egy kilapított bundakesztyű. Már az autóban vagyok, haladok, waxolom a hajam, így mégsem mehetek emberek közé. És a mozdulat kellős közepén (a kezem éppen hajat túr) meglátom az egyik sarkon álldogállni a hajdani fodrászom. Mivel, ha nem ezzel a történettel magyarázzuk el valakinek, hogy mi az a szinkronicitás?

Szólj hozzá!

Rendszámtábla

2011.04.12. 10:57 Miniatur

Tavasz van, nekem meg kilóg a kezem a kocsi ablakán, ha csak teheti. Így hajtattam fel a Lánchídra Pesten. Már majdnem átértem, amikor egy másik autó nagy lendülettel felkanyarodott a hídra velem szemben. Átfutott az agyamon a kép, ahogy a saját kocsim oldalához préseli a KEZemet ez a marha, ezért behúztam a KEZem, és ebben a pillanatban elsuhant mellettem, a rendszáma pedig ez volt: KEZ. A számokra persze nem emlékszem. Viszont megmaradt a KEZem.

Szólj hozzá!